Over ons

Onze groep heeft elkaar gevonden door dezelfde vragen in onze zoektocht naar onze identiteit als tweede, derde, vierde en zelfs vijfde generatie nakomelingen van Molukkers in Nederland.

Wij hebben allen ervaren dat de informatie omtrent onze identiteit en cultuur, onderbelicht is en niet makkelijk toegankelijk was. In onze jarenlange zoektocht hebben wij al onze gevonden informatie gebundeld, onszelf hierin gevonden en wij willen heel graag deze informatie met Nederland delen. Het is tijd voor verbinding, met oog op de toekomst en een mooie terugblik naar het verleden, een samenwerking tussen twee culturen.

Building the Baileo

Op de Molukken heeft elk dorp zijn eigen baileo. De betekenis van het woord baileo is te vertalen naar huis of middelpunt van een dorp. De baileo is daarom voor Molukkers een belangrijke plek. Alle belangrijke gebeurtenissen binnen een dorp vinden plaats in de baileo. In Nederland bestaat dit helaas nog niet, en daarom willen wij dit bouwen. Net als op de Molukken, willen wij educatie, cultuur, festiviteiten onderbrengen onder het dak van de symbolische baileo. Maar ditmaal om een middelpunt te zijn, om ook alle andere gemeenschappen welkom te heten, en de oorspronkelijke Molukse identiteit te vieren en samen in leven te houden. Wij hebben bouwstenen, in de vorm van onze liederen, muziek, dans en vertellingen en wij willen de Moluks-Nederlandse gemeenschap vragen om hieraan mee te bouwen aan een evenement wat de bijzondere band tussen Nederland en Molukkers viert.

Cultuurbehoud en cultuuroverdracht

De Alfoerse cultuur en identiteit zijn bijna verloren. Wij willen als cultuurdragers nu de kans grijpen om onze identiteit te waarborgen om door te kunnen geven aan de volgende generaties. Ook vinden wij dat er te weinig bekend is over deze prachtige kant van de Molukse cultuur. Wij willen alle aspecten hiervan samen laten komen onder het dak van de symbolische baileo.

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: